Min väg till att arbeta som samtalsterapeut i psykosyntes har inte gått spikrak men det har ändå funnits en röd tråd som väglett mig hit. Kommunikation med ord eller bild, det som sker i mötet mellan människor har alltid fascinerat mig. Efter en säsong som reseledare på SnöResor studerade jag på Beckmans designhögskola och arbetade sedan under många år inom reklambranschen med grafisk formgivning och kommunikation.

1998 startade jag mitt företag ”Sike Produktion & Konsultation” och arbetar sedan dess med konsultuppdrag från olika företag och reklambyråer. Ett spännande arbete med lärorika möten; erfarenheter som jag är mycket glad och tacksam för.

Som ett resultat av en längtan efter ”något mer” och att ”komma vidare i livet” började jag min utbildning till samtalsterapeut. Vilket nog är ett av de bästa beslut jag har fattat i mitt yrkesliv.

Jag utbildade mig till samtalsterapeut i psykosyntes vid HumaNova och arbetar utifrån deras etiska riktlinjer (läs mer på www.humanova.com). Psykosyntesens förhållningssätt och inriktning är min bas och jag har sedan 2005 haft förmånen att vägleda människor till större välbefinnande. För att underlätta arbetet finns det, utöver samtalet, olika enkla, praktiskt inriktade metoder, tekniker och övningar. Allt anpassat efter det individuella behovet.

För att vidga min verksamhet utbildade jag mig även till ICF-certifierad coach på ACC- nivå och arbetar då enligt ICFs definitioner och etiska regler (läs mer på www.icfsverige.se).

Idag varvar jag min samtalsterapi- och coachverksamhet med olika konsultuppdrag inom grafisk formgivning och kommunikation och har på så sätt en fot kvar i näringslivet.

Jag har vuxit upp i en familj där det förekom psykisk sjukdom och vet hur det kan påverka en människas utveckling och liv. För att sprida mer kunskap kring detta håller jag föreläsningar där jag delar med mig av mina erfarenheter och insikter, både vad gäller min historia och arbetet med mina egna trauman.

Genom min samlade personliga och yrkesmässiga erfarenhet hoppas jag kunna erbjuda vägledning till utveckling och välbefinnande.

Jag talar även tyska och kan erbjuda samtals- eller coachsessioner på tyska.